
Matthias Diependaele leidde de onderhandelingen en neemt nu dus ook de leiding van de Vlaamse Regering. In de vorige regering verdiende hij zijn sporen als minister van onder meer Begroting.
Minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie, Innovatie en Industrie, Buitenlandse Zaken, Digitalisering en Facilitair Management
Nadat het Vlaamse regeerakkoord is goedgekeurd, is ook de rolverdeling binnen de nieuwe Vlaamse Regering bekend. Die zal worden geleid door Matthias Diependaele. Daarnaast stuurt de N-VA vier ministers naar de regering: Ben Weyts, Zuhal Demir, Annick De Ridder en Cieltje Van Achter. Met drie vrouwen draagt onze partij substantieel bij tot de meest vrouwelijke Vlaamse Regering ooit.
Matthias Diependaele leidde de onderhandelingen en neemt nu dus ook de leiding van de Vlaamse Regering. In de vorige regering verdiende hij zijn sporen als minister van onder meer Begroting.
Ben Weyts begint aan zijn derde legislatuur als Vlaams minister. Hij zal waken over het begrotingstraject dat de vorige regering uitstippelde. Dat hij bevoegd blijft voor de Vlaamse Rand en Dierenwelzijn, hoeft bijna geen uitleg meer. Ben wordt ook viceminister-president.
Zuhal Demir neemt het belangrijke departement Onderwijs voor haar rekening. Ze blijft net zoals in de vorige regering Vlaams minister van Justitie. Daarnaast neemt ze ook de bevoegdheid Werk voor haar rekening.
Voor Annick De Ridder is het haar eerste ministerportefeuille. Tot dan was ze Antwerps schepen voor haven, stadsontwikkeling, ruimtelijke ordening en patrimonium en Vlaams Parlementslid. Haar ervaring als Antwerps schepen komt goed van pas als kersvers minister van Mobiliteit en Openbare Werken. Als sportieveling past de bevoegdheid Sport haar ook als gegoten.
Voor de eerste keer levert de N-VA ook de ‘Brusselminister’. Een bevoegdheid die Cieltje Van Achter op het lijf is geschreven, na twee legislaturen als Brussels parlementslid. Ze neemt er ook de bevoegdheid Media bij.